Elvitték a brit lottó giganyereményét

2010.05.15. 09:27
A brit lottótörténet legnagyobb nyereményét viheti haza az a szerencsés, aki a EuroMillions húzásán a helyes számokat tippelte meg. A nyertes 100 millió eurót, azaz közel 28 milliárd forintot vihet haza.

A sorsolás szervezői szerint akár már hétfőn átveheti minden idők legnagyobb brit nyereményét a nyertes, aki eltalálta 1, 17, 31, 43, 47 sorszámot a hozzá tartozó 2-es és 3-as pótszámokkal. Az egyelőre ismeretlen maga dönthet arról, hogy nyilvánosság elé lép-e. Mindenesetre a szerencsés 100037101 eurót vihet haza, amely a kontinens több országában játszott EuroMillions hat éves fennállásának harmadik legnagyobb nyereménye. Ez mai árfolyamon számolva közel 28 milliárd forintnak felel meg.

Az eddigi legnagyobb nyereményt egy 25 éves spanyol hölgy kasszírozta egy évvel ezelőtt: 126,2 millió euró volt akkor és ott a főnyeremény.

A szigetországban mostanáig a legnagyobb jackpot 64,8 millió euró volt: a nyertes Nigel Page és partnere Justin Laycock februárban nyert, és azóta már vettek egy hat hálószobás házat egy faluban, ahol Kate Moss szupermodell is lakik. A EuroMillions játékot Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Írországban, Luxemburgban, Nagy-Britanniában, Portugáliában, Spanyolországban és Svájcban játsszák.