Felgyújtotta magát, és leugrott a Szabadság hídról

2010.05.23. 00:47 Módosítva: 2010.05.23. 12:47
A tűzoltók éppen egyezkedtek vele, amikor a férfi váratlanul meggyújtotta magát a turulon ülve. Leugrott, de nem a Dunába, hanem az úttestre eset. Rögtön szörnyethalt.

Leugrott a Szabadság híd tetejéről, és életét vesztette egy férfi szombat este.

A rendőrségre este fél 9 körül érkezett a riasztás, hogy valaki felmászott a Szabadság híd egyik turulmadár szobrára. A rendőrség lezárta a híd mindkét oldalát, majd a tűzoltóság megpróbálta jobb belátásra bírni a férfit.

Olvasóinktól származó információk szerint a tűzoltók közel fél órán keresztül győzködték a férfit, aki előbb a tárcáját dobta a Dunába, majd egy iratot hajított a hídra a mentőautó mellé, ezek után pedig egy spray-t vett elő, lefújta és meggyújtotta magát. A férfi ezután vetette le magát a mélybe.

Fotó: Polcz Péter

A rendőrség hivatalos közleménye szerint a férfi öngyilkosságot követett el, de a halál pontos okait még közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Annyi biztos, hogy a férfi nem a Dunába, hanem az úttestre ugrott, a helyszínen meghalt. A forgalmat a közlemény szerint este 10 óráig lezárták a hídon, de olvasóink levelei szerint még éjjel féltizenkettőkor sem lehetett gyalogosan és autóval sem átmenni a Szabadság hídon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport