Zsilipet loptak Baranyában

2010.05.25. 11:04
Majdnem fél méter magas víz öntötte el Baranya megye egyik alsóbbrendű útját, mikor ismeretlenek ellopták a helyi patakot szabályozó zsilipet. A helyzetet hatezer homokzsákkal tudták csak orvosolni.

Járhatatlanná vált a Kisszentmárton és Mailáthpuszta közötti út, amit közel fél méter magas víz öntött el. Az árvizet az okozta, hogy valakik a Fekete-víz nevű patakról ellopták a zsilipet - írja a bama.hu.

Ellopták a zsilipet(Fotó: Siklósi Tűzoltóság)
Ellopták a zsilipet
(Fotó: Siklósi Tűzoltóság)

Pünkösd vasárnap a katasztrófavédelem kérte a siklósi tűzoltóság segítségét Kisszentmárton-Mailáthpuszta közelében, mert közel fél méter magas víz öntötte el a két település közötti átvezető utat. Víz alá került 2-3 hektárnyi erdő és szójaültetvény is.

Az utat kétszáz méter hosszan borította víz, ami lehetetlenné tette, hogy bejussanak a  zsákfaluba. A helyi lakosok segítségével közel 6000 homokzsák felhasználásával sikerült elzárni a víz útját. A munkálatok idejére teljes útzárat kellett elrendelni.

A kialakult helyzetet az idézte elő, hogy a Kisszentmárton közelében levő Fekete-víz patakról ismeretlen tettesek elloptak egy zsilipet.