Gyerekpornó miatt ítéltek el egy német politikust

2010.05.28. 14:40
15 hónapos felfüggesztett börtönre ítélték Jörg Tauss egykori német parlamenti képviselőt pénteken, mert gyermekpornót tárolt mobiltelefonján és számítógépén. Azt mondta, csak a parlamenti munkájához kellettek a felvételek.

Az 56 éves baden-württengergi politikus otthonát és irodáját tavaly márciusban kutatták át a rendőrök. Bár azt állította, hogy politikai ellenfelei akarnak leszámolni vele, lemondott minden posztjáról, néhány hónappal később pedig kilépett a szociáldemokrata frakcióból is, amely akkoriban Angela Merkel német kancellár kereszténydemokrata párjának koalíciós partnere volt. Júniusban Tauss a szabad internetes fájlmegosztásért küzdő Kalóz Párt tagja lett.

Az ügyészség szerint csak a mobiltelefonján 228 kiskorúakat ábrázoló pornográf fényképet és videófelvételt találtak. Miután szeptemberben felfüggesztették mentelmi jogát, hivatalosan is vádat emeltek ellene. A politikus azzal védekezett a bíróságon, hogy a parlamenti gyermekvédelmi bizottságban végzett munkájához kellettek neki a felvételek. A bíróság azonban ezt nem fogadta el, és 15 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Tauss-t.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport