Ötezer forintért akarta agyonverni áldozatát

2010.06.22. 11:08
Egy egyedül élő idős asszonyra támadtak rá hétfő éjszaka Véménden. A rabló ötezer forintot zsákmányolt áldozatától. A rendőrség még az éjjel elfogta a férfit, a kutatás során a falu szinte összes házát átkutatták utána.

Saját házában vert meg és rabolt ki egy egyedülálló nyolcvanéves asszonyt egy férfi Véménden éjjel. Az asszony aludt, amikor a férfi betörte az ablakot, bemászott és fojtogatni kezdte, majd teljes erővel ütötte-verte, ahol érte. A támadó végül 5 ezer forintot vitt el.

A rendőrök külön akciócsoportot hoztak létre, és kutyákkal, technikusokkal, járőrökkel és nyomozókkal járták végig Véménd utcáit. Volt olyan utca, ahol minden házban minden férfit igazoltattak, ellenőriztek.

Így találták meg a gyanúsítottat is, aki először tagadott, később azonban mindent részletesen beismert. A harmincnyolc éves helybéli férfi azt mondta a rendőröknek, pont így tervezte el a rablást, csak azzal nem számolt, hogy pár óra alatt elfogják. A férfi egyébként ismerte az áldozatot, korábban dolgozott nála, tudta róla, hogy egyedül él, és hogy lehet nála pénz.

Az idős áldozatot életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Allapota bármikor rosszabbodhat, mert a fejét ért hatalmas ütések bevérzéseket okoztak. A rendőrök a támadót őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról hamarosan dönt a bíróság.