Sikkasztásgyanú a győri egyházmegyénél

2010.06.26. 10:24
Pápai Lajos, győri megyés püspök feljelentette az egyházmegyei számvevőszék két volt alkalmazottját. A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya sikkasztás megalapozott gyanúja miatt nyomoz, írja a kisalfold.hu.

A győri egyházmegye gazdálkodási és pénzügyi ellenőrzése, általános revíziója során terhelő adatokra és információkra derített fényt a püspökség által megbízott független könyvvizsgáló társaság.

Ezek alapján a megyés püspök decemberben rendkívüli felmondással, közös megegyezéssel megszüntette az egyházmegyei számvevőség két alkalmazottjának – a kisalfold.hu információi szerint vezetőjének és helyettesének – munkaviszonyát, majd idén áprilisban további két püspökségi munkatárstól vált meg a győri egyházmegyei hivatal.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a bíróság a napokban két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el. Az általános gazdasági visszaélésekre tett feljelentés alapján sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség gazdaságvédelmi osztálya. Az okozott kár mértékét könyvvizsgálók és könyvszakértők bevonásával próbálják megállapítani.

A kisalfold.hu úgy tudja: több százmillió forintról van szó.