Meglepő szüzességteszt Vietnamban

2010.07.03. 20:08
Kisebb médiasztár lett Vietnamban egy természetgyógyász, aki a férfiak szüzességét a fülük hátsó részén lévő kis vörös pötty alapján állapítja meg. Egyedi módszere ugyanis hozzájárult három, nemi erőszak miatt elítélt rab kiszabadulásához.

Az akupunktúrával gyógyító Pham Thi Hong saját elmondása szerint kezdetben a pulzus kitapintásával próbálta megállapítani, hogy egy férfinak volt-e már szexuális kapcsolata. Később azonban kifejlesztette saját, fülpöttyös módszerét, és arra a felismerésre jutott, hogy a kis folt csak heteroszexuális aktus után tűnik el, homoszexuális kapcsolat vagy önkielégítés nem befolyásolja. Az asszony természetgyógyász kollégáinak kétkedését azzal hárítja el, hogy módszerét éveken át tesztelte tanítványain.

Pham Thi Hong nagy lendülettel küzdött, hogy elérje a három rab kiszabadulását, egészen az elnökig vitte ügyüket, mert meggyőződése volt, hogy mindhárman szüzek, ezért nem követhették el a nemi erőszakot. Négy éve találkozott egyikükkel, a börtönből kórházba került Nguyen Dinh Kiennel, akit akupunktúrával kezelt. Miután meglátta Kien fülén a pöttyöt, arra a meggyőződésre jutott, hogy a férfi ártatlan. Később megvizsgálta két állítólagos bűntársát is, és ezután indított kampányt szabadon engedésükért.

"Mindegyiknek kis vörös pötty volt a füle hátulján" - meséli az 54 éves Hong. "A pöttyöknek el kellett volna tűnniük, ha nemi kapcsolatuk lett volna. Sok éves tapasztalatom mondatta azt velem, hogy ezeknek a férfiaknak még nem volt szexuális kapcsolata."

Az asszony elszántságának meglett az eredménye: az ügyészség az államfő kérésére újra elővette az ügyet, és az elítéltek büntetését felfüggesztették a nyomozás hibái miatt.

Aktájuk leporolása után derült ki, hogy az ártatlanságukat bizonyító tanúk vallomását nem csatolták az ügyészségre került nyomozati anyaghoz - írta a Pioneer című helyi újság. A három férfit januárban elengedték, miután tíz évet már letöltöttek 16 éves szabadságvesztésükből. Az ítéletet azért szabták ki rájuk, mert állítólag 2000-ben csoportosan megerőszakoltak egy 20 éves nőt.

A vietnami lapok később színes riportokban mutatták be Hongot és szüzességi tesztjét, részben neki tulajdonítva a három férfi kiszabadulását, miközben egyetlen szóval sem vonták kétségbe kivételes képességét.