Életfogytiglant kapott a pétervásárai gyilkos

2010.07.09. 12:52
Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nógrád Megyei Bíróság azt a férfit, aki házukban gyújtogatott Pétervásárán 2007 szeptemberében. Élettársa és annak édesanyja belehalt égési sérüléseibe, illetve annak következményeibe.

A bíróság Bogdán Lászlót különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek - közölte Barsi József. A férfi 30 év után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

A vádlott és az egyik sértett 2000-től élt élettársi kapcsolatban. 2007. szeptember 5-én a nő édesanyja is náluk volt, amikor a férfi féltékenysége miatt veszekedés tört ki köztük.

Egymás ruháit dobálták ki a szekrényekből, a vádlott a nő ruháit egy kupacba rakta a tűzhely közelében, és megpróbálta felgyújtani. Mivel nem sikerült, kiszaladt a melléképületbe egy palack benzinért. A lakásban dulakodás kezdődött, a benzin a két nőre fröccsent.

A vádlott lelocsolta a ruhakupacot, meggyújtotta, és kiment a házból. A két nő megégett a kigyulladt helyiségben, ő közben az épület előtt állt.

Élettársát a szomszédok hozták ki a házból, testfelületének 55 százalékán szenvedett másod- és harmadfokú égési sérüléseket, és a szakszerű orvosi ellátás ellenére szeptember 20-án meghalt.

A nő édesanyja ki tudott menni a házból, ő kisebb mértékben égett meg, mint a lánya, de az égési sérülések miatt kialakult vérmérgezésben november 9-én meghalt.

A bíróság Kovács István vezette tanácsa súlyosbító körülményként értékelte, hogy két ember halt meg nagy szenvedések között, valamint azt is, hogy a büntetett előéletű férfi hozzátartozók és nők sérelmére követte el a bűncselekményt.

A bíró arra is kitért, hogy hasonló, a Nógrád megyei Karancslapujtőn történt bűncselekmény vádlottját első fokon szintén életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, ezt azóta helybenhagyta az ítélőtábla.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport