Kevés az esély, hogy megtalálják a magyar diákokat

2010.07.09. 07:53 Módosítva: 2010.07.09. 08:23
Bár a a CBS3 helyi tévécsatorna úgy tudja, hogy nem keresik tovább a Delaware folyóban eltűnt magyar diákokat, Pataki Eszter, a Külügyminisztérium szóvivője a New York-i magyar konzul amerikai hatóságoktól kapott tájékoztatása alapján azt közölte, hogy még nem adták fel a kutatást.

A parti őrség felfüggesztette Philadelphiában a Delaware folyóban eltűnt két magyar diák keresését. A kutatást a szakemberek több mint 20 óra után hagyták abba - olvasható a CBS3 helyi tévécsatorna internetes honlapján. Todd Gatlin, a parti őrség kapitánya azt mondta: "nincs esély arra, hogy túlélhették a balesetet."

Mindeközben Pataki Eszter, a Külügyminisztérium szóvivője azt közölte: az amerikai hatóságok magyar idő szerint péntekre virradó éjjel arról tájékoztatták a helyszínen lévő New York-i magyar konzult, hogy bár kevés az esély arra, hogy a diákok életben vannak, tovább folytatják a keresést.

000T TRWas3258239

A Marshallton Egyesült Metodista Egyházban csütörtökön virrasztást tartottak a folyóba zuhant két diákért. A diákok az egyház csereprogramja keretében érkeztek az Egyesült Államokba. A baleset helyi idő szerint szerda kora délután történt, amikor a kétéltű busz először kigyulladt, majd összeütközött egy uszállyal a Delaware folyón.

37-en voltak a városnéző járművön. Két magyar diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember kivételével mindenkit sikerült kimenekíteni az ütközés után. 11 embert kellett kórházba vinni. Közülük ketten vannak még benn: egy 17 éves utast állkapocstöréssel tartottak benn a Hahnemann Egyetemi klinikán, illetve egy kilenc éves gyereket még a sokk miatt kezelnek. A többiek sérüléseit ellátták és elengedték.

000T TRWas3258241

A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a kétéltű küldött-e vészjeleket, vagy kért-e segítséget a kétéltű busz, amikor kigyulladt. Azt is meg kell nézni, hogy az uszályról egyáltalán látható volt-e a turistákat szállító jármű. Előfordulhat ugyanis, hogy a vontatóhajóról észre sem vették a kétéltűt. Az uszály egyébként városi tulajdonban van. A cég szerint mivel rakománya is volt, így biztos nem úszott gyorsan a folyón.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport