Ervin
9 °C
23 °C

Saját kudarcai miatt verhette halálra kisfiát

2010.07.13. 13:20 Módosítva: 2010-07-13 17:02:19
Idegileg gyenge, agresszív, élete kudarcáért a gyermekét okoló ember lehet a fiát halálra verő dunaharaszti férfi - osztotta meg több évtizedes tapasztalatát a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) úgynevezett döglött ügyek osztályának volt vezetője kedden az MTI-vel.

Kovács Lajos nyugalmazott rendőr ezredes elmondta, hogy életellenes nyomozóként többször találkozott a Pest megyei településen gyermekét terrorizáló H. Gáborhoz hasonló típussal. Az ilyen apa nem szándékosan öl, hanem családi viszonyai, netán anyagi helyzete miatt felgyülemlett agresszióját vezeti le a kudarcaiért felelősnek vélt gyermekén.

A nyomozó szerint a 45 éves dunaharaszti férfi talán korábbi élettársának öngyilkosságáért is a fiát okolta, benne látta megtestesülni a feldolgozhatatlan múltat. Ez a gyerek az új élettárs által a házhoz hozott másik kettőhöz képest tulajdonképpen "útban" volt. Félénksége, különcsége inkább idegesítette, mintsem arra késztette volna a férfit, hogy foglalkozzon vele. A tapasztalatok szerint egy agresszív apa és egy lelki beteg gyermek különös kapcsolata akár családon belüli erőszakba is fordulhat, mint ahogy ez a Pest megyei városban is történt.

A szülői bántalmazást elszenvedő fiú védekezése elképzelhetően tovább hergelte a feldühödött apát, aki kontrollját vesztve még erőszakosabbá vált és gyermeke halálát okozta - fűzte hozzá Kovács Lajos.

A nyomozó úgy véli: ha bizonyítottá válik H. Gábor bűnössége, a férfi nemcsak súlyos, több éves büntetésre, hanem leendő börtöntársai megvetésére is számíthat. A cellákban nagyágyúknak számító fegyveres rablók, pénzbehajtók és társaik ugyanis a börtönhierarchia aljára utalják a gyermekbántalmazókat.