no

Épületbe csapódott egy kisrepülő Halásziban

2010.07.16. 07:03 Módosítva: 2010.07.16. 09:44
Az első hírekkel ellentétben nem lezuhant, hanem leszállás közben egy épületbe csapódott egy ultrakönnyű kisrepülőgép pénteken reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Halásziban. A gépen egy oktató és tanulója volt, utóbbit mentőhelikopterrel vitték kórházba, de csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ultrakönnyű kisrepülő pénteken reggel hat órakor szállt fel: egy oktató és tanulója ült rajta. Egy órát töltöttek a levegőben, majd ezután landoltak.

Az elmúlt időszak esőzései miatt azonban a talaj annyira felázott, hogy a kisgép megcsúszott és beleszaladt egy közeli, könnyűszerkezetes épületbe. Az épület teteje rá is dőlt, így az oktató és tanulója beszorult, mondta el a Független Hírügynökségnek Pakucs György, a gép tulajdonosa, a Szigetközi Sportrepülő Egyesület elnöke.

A két férfit végül egy daru segítségével szabadították ki. Az oktatónak nem esett komolyabb baja. A tanulót mentőhelikopterrel vitték a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, de ott kiderült, hogy csak könnyebben sérült meg.

A tanuló egyébként egy 55 éves, Mosonmagyaróváron élő osztrák férfi. Ez volt a tizedik órája.

Az elmúlt hetekben több hasonló baleset történt.

Július 5-én egy Cessna zuhant le Budapest III. kerületében, a gép három utasa - köztük egy ismert kamionversenyző - meghalt. Múlt szombaton Balatonkeresztúrnál, az M7-es autópálya közelében zuhant le röviddel a felszállás után egy kisrepülő, két ötven év körüli osztrák utas súlyosan megsérült. Hétfőn egy vitorlázó repülő tűnt el, de kiderült, hogy kényszerleszállást hajtott végre a Bács-Kiskun megyei Kecelnél. A pilótának nem lett baja.