Menet közben gyulladt ki egy vonat mozdonya

2010.07.16. 11:53
Kigyulladt a Szombathely-Zalaegerszeg felé tartó vonat mozdonya péntek délelőtt. A tűz a mozdonytérben keletkezett, a tűzoltóság a helyszínen van, jelenleg is folyik az oltás. A Mávinfo sajtóügyeletese szerint az utasok 80-90 perc késésre számíthatnak, de a pótlómozdony már menetkész, csak az oltás végét várják meg a cserével.

A Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő vonat mozdonya Tárnok-Martonvásár térségében gyulladt ki. Mivel a mozdonyvezető a fülkéjében felgyülemlő füsttől nem tudta eloltani az égő vezetékeket, ezért a vonat megállt, majd riasztották a tűzoltókat.

Az utasokat a kalauz tájékoztatta a helyzetről. Egyikük így írta le a helyzetet: "Nagyjából 20-30 perce állhatunk itt a kukoricásban, azt sem tudjuk, pontosan hol álltunk meg. Mi nem vettünk észre egyébként semmi mást, csak azt, hogy nagyon nagy a füst elől - bár igaz, hogy a vonat hátuljában vagyunk. Azt láttuk, hogy nemrég megérkeztek a tűzoltók. Egyelőre senki nem ideges, és mindenki jól van.

A Mávinfo ügyeletese, Bot Ferenc tájékoztatása szerint a vonat 10:50-kor állt meg, mert a mozdonyvezetőnek nem sikerült eloltania a tüzet. "Akkora füst van a géptérben, hogy a mozdonyvezető nem tud bemenni. Pedig a segédmozdony már ugrásra készen áll, és csak azt várja, hogy a tűzoltók befejezzék a munkát, és lecserélhesse az eredeti mozdonyt."

Bot szerint az érintett szakaszon két vágány van, így a csere zavartalanul folyhat le, és körülbelül 60-70 perc alatt végeznek vele.

Az utasok körülbelül 80-90 perc késésre számíthatnak emiatt.