Korrupt parkolóőröket buktattak le

2010.07.17. 15:15
Kerékbilincs leszedésére érkeztek, de végül vesztegetés miatt a rendőrök vitték el a Közterület-felügyelet két munkatársát pénteken, Budapesten. A kerékbilinccsel büntetett autós kifizette ugyan az eszköz leszedéséért járó pénzt, de a két férfi még kért volna tőle, hogy megkönnyítsék a további eljárást.

Az autós egy Ajtósi Dürer sori edzőterembe ment sportolni, visszatértekor viszont látta, hogy kocsijára kerékbilincset raktak.

A szélvédőn elhelyezett cédula alapján felhívta a Közterület-felügyelet központját, ahonnan ki is küldtek két embert, hogy a megszabott díj ellenében leszedjék a bilincset - ismertette az eset részleteit Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ez meg is történt, a férfi fizetett, a két kerékbilincselő pedig közölte, ezzel még nincs vége, mert bírságot kap és eljárás indul ellene - ám ha fizet nekik valamennyit, akkor elintézik, hogy könnyen megússza az esetet.

A férfi eközben többször telefonált és titokban a rendőrséget is felhívta, hogy elmondja, mi történt vele. A rendőrök azt ajánlották, írja fel a nála lévő bankjegyek számát és fizessen. A férfi ezt meg is tette.

A művelet közben pedig odaértek a BRFK akciósai is és igazoltatták a két munkatársat, akiknél megtalálták a már átadott pénzt. Az ügyben a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói folytatják az eljárást.