Csak papíron végezte el az iskolát az igazgatóhelyettes lánya

2010.07.20. 18:23 Módosítva: 2010.07.20. 18:23
Saját gyerekének hamisított bizonyítványt a dombóvári szakközépiskola igazgatóhelyettese, legalábbis ezt állítja egy ismeretlen feljelentő. Az ügyben közokirattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. A feljelentés szerint az igazgatóhelyettes lánya úgy végezte el az informatika szakot, hogy közben Hollandiában volt.

A feljelentés szerint az igazgatóhelyettes lánya nem járt be a dombóvári szakközépiskolába. Mégis elvégezte a szakot, erről állítólag bizonyítványt is kapott. A papírokat a rendőrség is vizsgálja. Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett miatt indult nyomozás az ügyben, közölte Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az eset még tavaly történt, akkor az ügyben az önkormányzat fegyelmi vizsgálatot indított. Ez azzal zárult, hogy megállapították, milyen szabálytalanságok történtek, mondta Patay Vilmos polgármester. Közölte: fenntartóként arra volt lehetőségük, hogy eltiltsák a hasonló cselekményektől az iskolát, ezt meg is tették.

A rendőrséget nem tájékoztatták a történtekről. Júliusban azonban valaki feljelentést tett, így az ügyet a hatóság vizsgálja.

Az iskola igazgatóját nem sikerült elérni. Az igazgatóhelyettes telefonon annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyről.