A nyílt utcán szúrtak nyakon egy lovat

2010.07.21. 15:50
Többször is nyakon szúrt egy lovat egy érdi istállótulajdonos, amiért a lovat gazdái a rossz tartási körülményekre hivatkozva máshol akarták elhelyezni. A gazdája, egy 16 éves lány szeme láttára kivégzett ló elvérzett, már nem tudtak rajta segíteni. Az érdi férfi ellen állatkínzás gyanúja miatt indítottak eljárást.

Belepusztult sérüléseibe egy ló, amelyet egy érdi férfi több alkalommal is megszúrt az állat gazdáival kialakult elszámolási vita miatt, tájékoztatott a rendőrség.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány információi szerint az érdi istállótulajdonos a ló gazdája, egy 16 éves lány és édesanyja szeme láttára végzett az állattal. A lány és családja nem voltak megelégedve a bértartásban a férfinál tartott ló körülményeivel, ezért új helyet kerestek neki. Amikor ezt megmondták az istálló tulajdonosának, a férfi háromszor is nyakon szúrta a mellette álló lovat. A ló másodpercek alatt kivérzett, az állatorvos már nem tudott segíteni rajta.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Budaörsi Állatmenhely úgy tudja, hogy a ló gazdája egy 13 éves kislány, a lovarda tulajdonosa pedig a ló hátán ülve szúrta többször szíven az állatot.

A kedden történt eset miatt a járőrök az Érdi Rendőrkapitányságon előállították az 56 éves érdi férfit és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene állatkínzás vétségével indítottak eljárást.

A férfi másik három lovát az illetékes állatorvos kérésére elszállították, mivel azok legyengült, rossz egészségi állapotban voltak, olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.