Vacsora közben lőtték tarkón

2010.07.22. 08:50 Módosítva: 2010.07.22. 08:51
Három emberölési ügyben folyó nyomozás során alig két nap alatt négy holttestre bukkant a rendőrség Bács-Kiskunban, a gyanúsítottak többségét elfogták.

Hétfőre virradó éjszaka egy idős soltvadkerti gazdálkodót saját otthonában ölt meg és rabolt ki a még aznap elfogott helybeli testvérpár.

Ugyancsak hétfőn került elő Bátmonostor határában a bajai M. Judit és K. Zoltán holtteste, akik élettársak voltak, és akiket két éve keresett a rendőrség. A pár négy feltételezett gyilkosa közül hármat szintén őrizetbe vettek. S. Zoltán, 20 éves szeremlei, P. Attila 27 éves és Sz. Zoltán, 27
éves bátmonostori fiatalemberek, valamint egy szökésben lévő társuk
ellen több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt folyik eljárás. Ketten beismerő vallomást tettek, egyikük azonban tagadja, hogy részt
vett volna a gyilkosságban.

Az áldozatok több millió forintot adtak kölcsön az egyik gyanúsítottnak, aki társaival krimibe illő alapossággal készítette elő a gyilkosságot. Először egy körülbelül két méter mély gödröt ástak a Bátmonostor közelében lévő fenyvesben, majd vendégségbe hívták a sértetteket.

Vacsora közben a férfit tarkón lőtték, a nőt pedig előbb bántalmazták,
majd megfojtották. A holttesteket ezután a korábban kiásott gödörbe
temették.

Ez utóbbi ügy gyanúsítottjai közül két embernek valószínűleg köze van egy 2009 júliusában eltűnt bajai férfi, az 52 esztendős Gy. János meggyilkolásához is, akinek a testét kedden ásták ki a rendőrök - ugyancsak Bátmonostor külterületén, egy akácerdőben.

Az 52 éves Gy. János eltűnése előtt a bajai EFOTT-on szórakozott, majd egyedül tért haza. Azóta hozzátartozói nem tudtak róla. A lakásán tartott házkutatás során feltűnt a nyomozóknak, hogy Gy. János értékei hiánytalanul megvannak. A gyilkosság indítéka és az elkövetés módja egyelőre még tisztázatlan.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport