Magyar tolvajok buktak le Spanyolországban

2010.07.24. 12:43
A spanyol csendőrség elkapott három magyar állampolgárt, akik Dél-Spanyolországban bankautomaták fosztogatásából próbáltak meggazdagodni.

Becslések szerint több mint hatezer eurót tulajdonított el a spanyol bankautomatákat fosztogató három magyar tolvaj - írta az ABC spanyol napilap. A 25 és 38 év közötti férfiak Alicante térségében fekvő falvakban rögzítettek szerkezeteket legalább hat automatára.

A csendőrség már június eleje óta tudott a fosztogatókról, ezért akciótervet dolgozott ki lebuktatásukra. A sűrűbb és nagyobb létszámmal végrehajtott járőrözésnek köszönhetően kedden sikerült tetten érni az egyik magyart, amint éppen egy bankautomából próbálta kiszedni egy német turista bennragadt pénzét, 300 eurót.

Vele együtt elkapták társait is, majd autójukat átkutatva több szerkezetet és eszközt találtak, amelyek segítségével a gyanútlan kártyatulajdonosok által leemelt, ám az automatában rekedt pénzt kipiszkálták. Az autóban emellett 1100 eurót is találtak fémpénzben, ezt valószínűleg más típusú automatákból lopták el.