A vérátömlesztés ellenére is válságos Gábor Zsazsa állapota

2010.07.25. 17:44
Bár férje szerint a 93 éves színésznő már reagál a környezetére, a pénteki vérátömlesztés ellenére is válságos Gábor Zsazsa állapota. A múlt héten egy háztartási baleset után kellett megműteni a csípőjét, a műtőasztalon kaphatott szélütést.

Az orvosok erőfeszítései ellenére nem javult Gábor Zsazsa állapota. A 93 éves, magyar származású színésznőt egy hete ápolják kórházban, állapota egy csipőműtét közben fordult válságosra hétfőn. Pénteken vérátömlesztést kapott, de ez sem segített. Orvosai reménykednek, hogy a gyógyszerek segíthetik felépülését.

Gábor férje, Frederic von Anhalt herceg szerint felesége eszméleténél van, szombat reggel megszorította a kezét is. Pár napja, a csípőműtét után von Anhalt szerint neje éberkómában volt. A szeme nyitva volt, de nem reagált, ha szóltak hozzá.

A kórház nem közölt részleteket a színésznő állapotáról, de von Anhalt szerint Gábor harmadik napja nem eszik, nem iszik.

Gábor Zsazsa a múlt szombaton, otthonában szenvedett balesetet. A telefont akarta felvenni, amikor leesett kanapéjáról és eltört a csípője. Az esés közben agyrázkódást is szenvedett, ez komplikációt okozott a műtét közben - orvosai szerint szélütést kaphatott.