Előzetesben a bátmonostori banda negyedik tagja

2010.07.26. 16:59
A Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival 2008 márciusában meggyilkolt egy bátmonostori párt és egy bajai vállalkozót, majd a holttestüket elásták.

A 21 éves szeremlei férfit péntek este fogták el a rendőrök a Ferihegyi repülőtéren.

Ügyvédje elmondta: a férfi idén június 6-án Írországba ment dolgozni. Amikor megtudta, hogy kiderült a több mint két éve történt bűncselekmény, jelentkezett a rendőrségen és önként hazajött. Siklér Ernő azt mondta: védence a pár meggyilkolásában közvetlenül nem vett részt. Az ő feladata az volt, hogy addig, amíg a férfit megölik, a nő figyelmét lekösse, elterelje.

A most előzetes letartóztatásba helyezett férfi a csapat negyedik tagja, társait még a múlt héten elfogták a rendőrök. Azzal gyanúsítják őket, hogy közük van a napokban, a bátmonostori erdőből előkerült három ember megöléséhez. Az elfogott négy férfi közül három beismerte a bűncselekményeket.

A gyilkosságokra úgy derült fény, hogy előbb kettő, majd még egy holttestet ástak ki a rendőrök Bátamonostor mellett, két különböző helyszínen.

Az egyik gödörben megtalálták egy bajai párt, akikről bebizonyosodott, hogy gyilkosság áldozatai lettek. A gyanú szerint 2008-ban ölték őket egy elszámolási vita miatt.

Az egyik gyanúsított egy másik holttestet is mutatott, a gyanú szerint egy 2009-ben eltűnt bajai vállalkozó lehet a halott. Az 52 éves férfi a 2009-es bajai EFOTT-ról tartott haza, de soha nem érkezett meg. A rendőrök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfit is meggyilkolták-e, de a holttest elrejtése mindenesetre erre utal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport