Ma temetik az elgázolt rendőrzászlóst

2010.07.29. 08:37
Csütörtök délután temetik el azt a fiatal rendőrt, akit múlt pénteken gázolt halálra egy autós Budapesten, a Keletinél. A 30 éves zászlóst Ózdon, a Gyári temetőben helyezik végső nyugalomra.

Csütörtökön fél 3-kor búcsúztatják el Radovic Dusánt szülővárosában Ózdon, a lomb utcai Gyári temetőben. A fiatal zászlós múlt pénteken vesztette életét szolgálatteljesítés közben. Egy autóst üldöztek, akit a XIV. kerületben akartak ellenőrizni, azonban a sofőr nem állt meg. A Keleti pályaudvarnál sikerült megállítani a kocsit, ekkor történt a tragédia: a férfi hátramenetbe kapcsolt, és elütötte a mögötte lévő zuglói rendőrt, aki olyan súlyos mellkasi sérüléseket és koponyaalapi törést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A gázoló férfi néhány napja kamerák előtt azt mondta, nem tudta, hogy elütött valakit, csak azt érezte, hogy a rendőrautónak megy neki. Poór Zoltán ellen egyébként több eljárás is folyik, és időközben kiderült az is, nem ez volt az első autós üldözése - erről az RTL Híradója számolt be még hétfőn, ahogy arról is, hogy a férfi kocsijában kábítószert találtak.

Kollégái szerint Radovic Dusán szépen haladt előre a ranglétrán, amit kitartásának, bajtársiasságának és szorgalmának köszönhetett. Pályafutását járőrként kezdte, majd 2004-ben járőrvezető lett, 2007-ben ügyeletesnek léptették elő, majd 2009-től szolgálatparancsnokká kűzdötte fel magát. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként napokon belül tiszti kinevezést kaphatott volna. Munkatársai és felettesei melegszívű, jókedélyű fiatalemberként ismerték meg. Feleségével - aki szintén a zuglói kapitányságon teljesít szolgálatot - szeretetben nevelték 2 és fél éves kislányukat.


Radovic Dusán mindössze 30 éves volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport