Vitorlázógép csapódott egy kamionnak az 55-ös főúton

2010.07.29. 19:02 Módosítva: 2010.07.29. 19:38
Életveszélyesen megsérült egy kamionsofőr, amikor egy vitorlázógép túl alacsonyan próbált leszállni, és szárnyával az 55-ös úton érkező kamion vezetőfülkéjének csapódott. A gép angol pilótája sérülések nélkül megúszta a balesetet.

Leszállás közben kamionnak ütközött egy vitorlázógép csütörtökön kora este Szeged mellett az 55-ös főúton. A balesetben a kamion vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gép angol pilótája pedig karcolásokkal úszta meg a történteket.

A gép úl alacsonyan próbált leszállni és eközben a reptér mentén futó 55-ös főúton érkező kamion vezetőfülkéjének csapódott a szárnyával. A kisgép végül a repülőtér kerítésének ütközve állt meg.

DVETT20100729093

Az 55-ös főút érintett szakaszát a rendőrök a helyszínelés idejére lezárták, este 9 előtt nem sokkal azonban feloldották.  A baleset körülményeit a légügyi hatóságok bevonásával vizsgálja a rendőrség.

A német felségjelzésű kisgép a Szeged közelében zajló vitorlázógép világbajnokságon vett részt. Szegeden a héten tartják a vitorlázó repülőgépek 31. világbajnokságát, csütörtök volt az első nap, amikor mindhárom géposztályban nevezett járművek felszállhattak.