Mária
-6 °C
-2 °C

Utcára borult egy daru a Baross téren

2010.07.30. 07:03 Módosítva: 2010-07-30 09:48:09
Nagy csattanásra ébredhettek sokan a Baross tér környékén pénteken.

Péntek reggel fél hét előtt nem sokkal súlyos baleset történt a 4-es metró Baross téri állomásának építkezésén, tudtuk meg egy olvasónktól.

Olvasónk, Miklós Annamária felvétele
Olvasónk, Miklós Annamária felvétele

A tér nyugati sarkában, a Baross tér 20 szám előtti részen, az építkezés forgalomtól elzárt területén egy darus kocsi eddig ismeretlen okból az oldalára borult, és a daru gémje - ami nem is volt teljes hosszában kinyújtva - az utcára zuhant.


View Larger Map

A szerkezet telibe talált egy ott parkoló autót, totálkárossá törve az ezüstszínű Opelt.

A helyszínre tűzoltók, rendőrök és mentők is érkeztek. A rendőrség tájékoztatása szerint az összetört autóban nem ült senki, a daru kezelője is még időben kiugrott a fülkéből, őt viszont kórházba kellett vinni. Mint utólag kiderült: sérülései nem súlyosak, de sokkos állapota miatt megfigyelésre tartják bent egy időre. Olvasónktól úgy tudjuk, hogy az Opel sofőrjének élete egy hajszálon múlt: pár perccel a baleset bekövetkezte előtt szállt ki leparkolt autójából.

Ez maradt utána
Ez maradt utána

A fotó tanúsága szerint a darus kocsi egyik oldalán sem volt kitámasztva, feltehetőleg ez nagyban hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez.

A darus kocsi műszaki mentésére a tűzoltóság saját darus kocsival érkezett, délelőtt kilenc órára már be is fejeződött a felborult jármű talpra állítása.

Buszek Lajos, a tulajdonos
Buszek Lajos, a tulajdonos

A baleset több millió forintos kárt okozott az összetört autóban, a darus kocsi szinte karcolás nélkül - kisebb sérülésekkel - megúszta a történteket.

A Bamco egyelőre vizsgálja, hogy a daru műszaki okból, vagy személyi mulasztás miatt borult-e fel. A daru a pajzsot emelte volna ki az elkészült alagútból.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.