Utcára borult egy daru a Baross téren

2010.07.30. 07:03 Módosítva: 2010.07.30. 09:48
Nagy csattanásra ébredhettek sokan a Baross tér környékén pénteken.

Péntek reggel fél hét előtt nem sokkal súlyos baleset történt a 4-es metró Baross téri állomásának építkezésén, tudtuk meg egy olvasónktól.

Olvasónk, Miklós Annamária felvétele
Olvasónk, Miklós Annamária felvétele

A tér nyugati sarkában, a Baross tér 20 szám előtti részen, az építkezés forgalomtól elzárt területén egy darus kocsi eddig ismeretlen okból az oldalára borult, és a daru gémje - ami nem is volt teljes hosszában kinyújtva - az utcára zuhant.


View Larger Map

A szerkezet telibe talált egy ott parkoló autót, totálkárossá törve az ezüstszínű Opelt.

A helyszínre tűzoltók, rendőrök és mentők is érkeztek. A rendőrség tájékoztatása szerint az összetört autóban nem ült senki, a daru kezelője is még időben kiugrott a fülkéből, őt viszont kórházba kellett vinni. Mint utólag kiderült: sérülései nem súlyosak, de sokkos állapota miatt megfigyelésre tartják bent egy időre. Olvasónktól úgy tudjuk, hogy az Opel sofőrjének élete egy hajszálon múlt: pár perccel a baleset bekövetkezte előtt szállt ki leparkolt autójából.

Ez maradt utána
Ez maradt utána

A fotó tanúsága szerint a darus kocsi egyik oldalán sem volt kitámasztva, feltehetőleg ez nagyban hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez.

A darus kocsi műszaki mentésére a tűzoltóság saját darus kocsival érkezett, délelőtt kilenc órára már be is fejeződött a felborult jármű talpra állítása.

Buszek Lajos, a tulajdonos
Buszek Lajos, a tulajdonos

A baleset több millió forintos kárt okozott az összetört autóban, a darus kocsi szinte karcolás nélkül - kisebb sérülésekkel - megúszta a történteket.

A Bamco egyelőre vizsgálja, hogy a daru műszaki okból, vagy személyi mulasztás miatt borult-e fel. A daru a pajzsot emelte volna ki az elkészült alagútból.