Cserbenhagyta áldozatait a részeg sofőr

2010.08.03. 12:22
Egy rendőrjárőr igazoltatni akart egy sofőrt, de ő kocsijával oszlopnak ütközött, majd felborult hétfőn éjszaka Kiskunmajsán. Az autó egyik utasa meghalt.

A járőr hétfőn este 11 óra előtt kezdte el követni a járművet, miután egy helyi benzinkutas értesítette a rendőrséget: az autó nála tankoló sofőrje erős italszagot áraszt.

A járőr a benzinkúttól nem messze észrevette a kocsit, követni kezdte. Az igazoltatásból azonban nem lett semmi, mert néhány perc múlva az autó a rendőr szeme láttára egy enyhe balkanyarban kisodródott, útpadkának hajtott, nekiütközött egy betonoszlopnak, végül az oldalára fordult.

A járműben utazó öt ember közül egy férfi súlyosan, míg másik kettő könnyebben megsérült. A jobb első ülésen utazó 24 éves férfi pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen meghalt.

Bebizonyosodott, hogy az autó vezetője ittasan és nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott. A férfi egyébként - miközben a járőr a sérülteken igyekezett segíteni - a helyszínről elmenekült, az éjszaka azonban a lakásán elfogták.

Azt még tisztázni kell, hogy a sofőr észlelte-e egyáltalán a mögötte haladó rendőrautót és annak megkülönböztető jelzéseit. Az sem egyértelmű a hatóság számára, hogy a férfi a rendőri intézkedés elől menekült el az ütközés után, vagy pánikba esett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport