Nem nyomoz a rendőrség Zámbó Jimmy halála ügyében

2010.08.17. 06:27

Elutasította a rendőrség Hulé Éva feljelentését, így nem rendelnek el nyomozást a 2001-ben fegyverbalesetben elhunyt Zámbó Imre halála ügyében, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő délutáni közleményéből.

A Jimmy-könyv írója, Hulé Éva múlt hét csütörtökön tett bejelentést a BRFK panaszirodáján. Azt állította, hamisan tanúskodott 2001-ben, amikor közvetlenül a tragédia után azt vallotta, hogy a fegyver az énekes kezében véletlenül sült el. A nő új verziója szerint 2001. január 2-án az akkor 42 éves Zámbó Jimmy halálát bűncselekmény okozta: a fegyver akkor dördült el, amikor azt az énekes felesége megpróbálta kivenni férje kezéből.

Az Életvédelmi Osztály munkatársai megvizsgálták a feljelentést, és arra jutottak, hogy az abban foglaltak "eltérnek az államigazgatási eljárás során összegyűjtött adatoktól", ellentétesek a korabeli nyomozás valamennyi megállapításával, ideértve a szakértői véleményeket is. A rendőrség szerint  a feljelentés alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, így az a törvényes határidőn belül elutasításra került.

A keddi Blikk úgy tudja a rendőrség hamis tanúzással gyanúsítja Hulé Évát, mert mostani vallomása szerint 2001-ben hamisan tanúskodott. A keddi Népszabadság szerint elévülés miatt Hulé Éva ellen nem indul eljárás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport