Pánik tört ki az újpesti tűzijátékon

2010.08.22. 13:25 Módosítva: 2010.08.22. 19:18
Az újpesti tűzijáték szervezői egy helyre terelték az embereket, akik azt érezték közöttük robbannak fel a petárdák. Hét ember könnyebben megsérült a lehulló pernyétől és szikrától, a rendőrség nyomozást indított.

Heten könnyebben megsérültek a lehulló pernye és a szikrák miatt a főváros IV. kerületében, amikor az újpesti önkormányzat 2500 fő részvételével tűzijátékkal egybekötött rendezvényt tartott a Szent István téren, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Egy szemtanú azt mondta, hogy a tűzijáték előtt egy polgárőr feliratú pólóban valaki odament hozzájuk és az épület elé terelte őket. Azt mondta, hogy onnan sokkal jobban lehet majd látni a látványosságot. Az emberek nagy része ezért át is sétált a tér másik oldalára, mire elkezdődött a tűzijáték.

Olvasónk videóján 1:37-nél látható a petárdák becsapódása.

Egy idő után azonban olyan volt, "mintha a petárdák a tömegben robbannának, az emberek sikítozni és futni kezdtek." Ezután az embereket a rendőrség átterelte a másik oldalra, de a tűzijáték még percekig folytatódott.

Az Indexnek küldött levelében egy másik szemtanú is arról számol be, hogy a petárdák tényleg a tömegben robbantak fel. Azt valószínűsíti, hogy az újpesti piac tetejéről lőtték a rakétákat, és az egyik vetőcső valószínűleg felborult, ezért néhány rakéta vízszintesen repült a tömegbe.