Életfogytiglani börtön a lányát meggyilkoló magyar irakinak

2010.09.02. 13:28
Leghamarabb 35 év után szabadulhat börtönéből H. J. Hazim. Az iraki-magyar kettős állampolgárságú munkanélküli mérnök 2006-ban támadt saját lányaira, egyiket meg is ölte. Elvált nején akart bosszút állni.

Életfogytiglanra ítélte a Győri Ítélőtábla H. J. Hazim iraki és magyar állampolgárt, aki 2006-ban Tokodon késsel megölte egyik lányát, a másikat pedig megsebesítette. Hazim saját bevallása szerint elvált feleségén akart bosszút állni gyermekei meggyilkolásával. A jogerős ítélet szerint leghamarabb 35 év múlva szabadulhat.

Az építőmérnök végzettségű, munkanélküli férfi rendszeresen bántalmazta, megalázta felségét és nem fogadta el, hogy elvált, később pedig elköltözött tőle. Többször kijelentette, ha megtudja, hogy másik férfi van az életében, bosszút áll.

A gyilkosságot előre kitervelte. Két lányát és fiát magához hívta, majd a fiút elkülde a kocsmába, a lányokat pedig késsel megtámadta. Egyik lánya a helyszínen életét vesztette, a másiknak sikerült sebesülten elmenekülnie és segítséget hívnia.

Hazim késsel a kezében több utcán át üldözte, közben egy helyi férfit is megsebesített.

Hazim az elsőfokú tárgyaláson azzal védekezett, hogy nem emlékszik a gyilkosság napjára. A másodfokú eljárásban felmentésért fellebbezett. A szakértői vélemények szerint a gyilkosság elkövetésének idején beszámítható volt, az általa elhatározott cselekményeket tervszerűen hajtotta végre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport