Elfogták a társát halálra verő hajléktalant

2010.09.02. 13:24
A rendőrség elfogta azt a negyvenéves hajléktalan férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy még július 18-án Budapesten, egy XIII. kerületi hajléktalanszálló udvarán olyan súlyosan bántalmazott egy másik hajléktalant, hogy az belehalt sérüléseibe.

A férfi a helyszínről elmenekült, de a hajnali órákban történteket több hajléktalan is látta, így rövid időn belül azonosították a férfit. Ellene országos elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség, és visszatérően ellenőrizték azokat a helyeket, ahol a gyanúsított a bűncselekményt megelőzően többször megfordult.

A hajléktalan a testvérének a személyigazolványát használva, abba a saját fényképét beragasztva bujkált, miután tisztában volt azzal, hogy keresi a rendőrség. Végül kedden fogták el, amikor a Nyugati pályaudvarnál igazoltatták őt, és bár a testvére okmányát használta, a Készenléti Rendőrség munkatársa felismerte a körözés alatt álló férfit.

A férfi beismerte tettét, de állítása szerint nem akarta megölni áldozatát, csak megleckéztetni, mert az becsmérlőt mondott rá. A nyomozók szerint azonban az volt a bűncselekmény indítéka, hogy a sértett elutasította a támadót, amikor az cigarettát kért tőle. Ekkor támadt rá egy farúddal, aminek következtében életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport