Felgyújtotta lánya és unokája lakását

2010.09.02. 13:06
A rendőrség vádemelést javasol az ellen az 51 éves férfi ellen, aki tavaly augusztusban a főváros III. kerületében bántalmazta lányát és ötéves unokáját, majd felgyújtotta otthonukat.

A tűz során a 31 éves nő életét vesztette, ötéves kislánya első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, ám őt kimentették a tűzből a közeli iroda munkatársai.

A férfi korábban elismerte a nyomozóknak, hogy többször bántalmazta lányát és az eljárásban az is kiderült, hogy az ötéves gyereknek is lekevert egy pofont, ám azt tagadta a férfi, hogy a tüzet ő okozta volna. A nyomozók szerint azonban bizonyítottá vált, hogy az ittas férfi felgyújtotta a lakást.

A tűz átterjedt a házra, a közeli iroda munkatársai értesítették a tűzoltókat, de az ötéves kislányt még az ő kiérkezésük előtt kimentették a lakásból.

Több külsérelmi nyom volt az áldozaton, az orrán és az arcán, néhány fogát kitörték, és bizonyítottá vált, hogy a bántalmazás következtében elvesztette eszméletét. Apja ekkor gyújtotta rá a fekhelyét, szakértő szerint nyílt lángot használva, de égésgyorsítót nem.

A férfit több tanú is látta tüzet megelőzően távozni a Tímár utcai házból, így jutottak el a gyanúsítotthoz. A bántalmazás okára nem derült fény. A nyomozás során az ötéves kislányt is meghallgatták, aki szakértő szerint életszerűen adta elő, mi történt.