Tizennégy embert állítottak elő az Újpest-Fradi meccs után

2010.09.12. 09:28
Összesen tizennégy embert állított elő a rendőrség a szombati Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztosítási feladatok ellátása során. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen a mérkőzés előtti késelés miatt.

A rendőrség honlapján vasárnap közzétett közlemény szerint a szombati Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzés megkezdése előtt, 15 óra 35 perc körül a két szurkolótábor a IV. kerületi Újpest-Városkapu vasútállomásnál verekedésbe keveredett, ezt a helyszínen lévő rendőrök könnygázzal állították meg. A verekedésben egy férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezt követően szintén Újpesten, a Városközpontnál 16 óra körül a szurkolók ismét összecsaptak, eddig ismeretlen elkövető megszúrt egy 17 éves fiatalembert. A sérültet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Jimmy jumped

A közlemény szerint a mérkőzés alatt a Szusza Ferenc stadionban 18 óra 45 perckor a játéktérre futott egy spanyol férfi, akit a biztonsági szolgálat munkatársai kivezettek és a rendőröknek átadtak. A focirajongók körében Jimmy Jumpként ismert férfit sportrendezvény rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt előállították.

A meccs közben, 19 óra 15 perckor a ferencvárosi szurkolók a C szektor előtti menekülőkaput beszakították és megkíséreltek a pályára behatolni, a helyszínen lévő rendőrök ezt megakadályozták. A stadionban lévő székek közül a szurkolók többet megrongáltak, a mérkőzés után egy BKV busz és az Újpest-Városkapu metró megálló több berendezési tárgya is megsérült. Az anyagi kár megállapítása folyamatban van.

Tizennégy előállítás

A rendőrök a biztosítási feladatok ellátása során hat személyt garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt, míg nyolc főt szabálysértés – négy fő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy fő tulajdon elleni szabálysértés, egy fő sportrendezvény rendjének megzavarása, egy fő közszemérem megsértése és egy fő közlekedési szabálysértés – elkövetése miatt előállítottak.

Az előállított szurkolókkal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi rendőrkapitánysága folytatja. A BRFK megkezdte a stadionban készült felvételek elemzését, kiértékelését a további garázda, törvénysértő magatartást tanúsító személyek beazonosítása és elfogása érdekében.

Az Újpest 6-0-ra győzött a vendég Ferencváros ellen a labdarúgó Soproni Liga 6. fordulójának szombati rangadóján.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport