Két sör, egy gulyás = 75 ezer forint

2010.09.20. 19:39 Módosítva: 2010.09.20. 19:40
Ezúttal egy brazil turistát vágtak át a Váci utcán. Azt mondta, az étteremnek saját ATM-je volt. Feljelentést tett a rendőrségen.

Két sörért és egy levesért 75 ezer forintot fizetett egy brazil turista az egyik budapesti belvárosi étteremben, adta hírül az RTL esti híradója.

A fiatalember a Váci utca egyik éttermébe ült be. Két lány ajánlotta neki a helyet, akik az utcán szólították meg, és csatlakoztak is hozzá.

Miután kihozták a számlát, egy elkülönített helyiségbe kísérték, ahol az étteremnek saját bankautomatája volt, amiből pénzt vetettek fel vele. A fiatalember szerint az egész helyzeten látszott, hogy nincs kiút.

Az eset után a brazil fiú feljelentést tett, amit most az V. kerületi kapitányság vizsgál. Ha bebizonyosodik, hogy a turistát tényleg megkárosították, akkor nyomozás indulhat az étterem ellen.

Az utóbbi években csökkent a hasonló bűncselekmények száma a belvárosban, tavaly két vendéglátóhelyet zárattak be ilyen ügyek miatt. Az Egyesült Államok feketelistáján azonban még mindig hét budapesti étterem szerepel.