Öngyilkosságba kergettek egy egyetemistát kollégiumi szobatársai

2010.09.30. 06:58
Rejtett kamerával közvetítette szobatársa, ahogy Tyler Clementi azonos nemű partnerével csókolózik. Amikor Clementi megtudta, mi történt, annyit írt ki facebookos üzenőfalára, hogy leugrik a hídról. A hatóságok már csak a holttestét találták meg. Szobatársa és annak barátnője ellen rendőrségi eljárás indult, akár öt év börtönt is kaphatnak.

Két 18 éves egyetemistát vádol a New Jersey ügyészség Tyler Clementi magánéletének megsértése miatt, írja a New York Post. Dahrun Ravi és Molly Wei rejtett kamerával élőben közvetítették a neten, ahogy Clementi homoszexuális viszonyt létesít egy másik férfival.

Az ügy tragikus véget ért, Clementi, miután tudomást szerzett a történtekről, öngyilkosságot követett el.

Pár perccel azután, hogy mobiltelefonjára feltelepített egy olyan alkalmazást, amivel azonnali üzeneteket tud küldeni a közösségi portálra, státusüzenetében azt írta, "leugrom a GW [George Washington] hídról, bocs". A hatóságok már csak a holttestét találták meg.

A nyomozás adatai szerint Ravi, az egyik gyanúsított három nappal Clementi öngyilkossága előtt a Twitteren tette közzé, hogy "a szobatársam éjfélig elkérte a szobát, átmentem Mollyhoz és bekapcsoltam a webkamerámat. Láttam, hogy egy pasival smárol, fúj".

A rendőrség egy anonim feljelentő bejelentése alapján kezdett nyomozni. Megállapították, hogy Ravi és Wei rejtett felvételek közvetítésére használták Ravi laptopjának webkameráját. Az engedély nélküli felvétel készítése önmagában is bűncselekménynek számít, sugárzása súlyosbító tényező, akár öt év börtönnel is büntethető.

A rendőrök őrizetbe vették a két fiatalt, Ravi 25 ezer dolláros óvadék, Wei egy kötelezvény fejében szabadlábon védekezhet.

Clementi családja nem kívánta kommentálni a New York Post értesüléseit. A Rutgers Egyetem vezetése nyilatkozatában csak annyit közölt, hogy "nagyon komolyan vesszük az esetet, vannak rendszabályaink a diákok viselkedésének szabályozására".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport