A fél család zaklathatta a négy gyereket

2010.10.08. 14:44 Módosítva: 2010.10.08. 17:44
Éveken át zaklatta és verte négy gyereküket egy asszony és férje, valamint a férfi apja, még a család kutyájával is fajtalankodásra kényszerítették őket. A gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak, a három felnőtt akár 18 évet is kaphat.

A vád szerint anyjuk, apjuk és nagyapjuk éveken át hetente többször vert és zaklatott négy kisgyermeket az egyik meg nem nevezett borsodi faluban, az ügyben a napokban emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplém Megyei Főügyészség. A vád 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények.

Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész azt mondta, hogy a 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja közös háztartásban, együtt nevelte 2008-ig a négy kiskorú fiút, akik 2008-ban 10, 9, 8 és 4 évesek voltak.

A vádlottak mindhárman rendszeresen bántalmazták a gyerekeket, és szexuális aktusokra kényszerítették őket. Még a család kutyájával is fajtalankodásra kényszerítették őket, később az állattal brutális kínzások közepette végeztek  a gyerekek szeme láttára.

Egyszer az apa a 10 éves kisfiú hátára úgy ráütött, hogy annak nyoma egy hétig látszott, így az iskolában is észrevették. Ekkor figyelmeztették a szülőket a gyermekvédelmi hatóságok. A bántalmazások azonban nem szűntek meg. A szülők és a nagyapa rendszeresen puszta kézzel vagy seprűnyéllel, bodzavesszővel ütlegelték a gyerekeket. A sérüléseket az óvodás korú kicsin is észlelték a kívülállók.

A négy gyermeket 2008-ban kiemelték a családból, majd nevelőszülőkhöz kerültek, nekik számoltak be a velük évek alatt megtörtént szörnyűségekről, mondta az ügyész.

A vádlottak a gyerekek testi, értelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését súlyosan veszélyeztették. A gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak azóta is.

A kirendelt elmeorvos szakértő megállapította, hogy a vádlottak mindhárman súlyosan pszichopatizálodott személyiségűek, infantilis ösztönvezetésűek, szexuálisan szadisztikus erőszakos magatartás jellemzi őket. A két férfi és a nő előzetes letartóztatásban van, 10-től 18 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.