Ördögöt véltek látni, kiugrottak a másodikról

2010.10.24. 07:39
Pedig csak kisfiát akarta megetetni a meztelen apa, cumisüveget fogott kezébe, őt hitte felesége ördögnek Franciaországban. Egy kislány meghalt.

Ördögöt véltek látni, ezért kiugrottak a második emeletről egy népes afrikai származású család tagjai Franciaországban. Egy négy hónapos kislány belehalt sérüléseibe, heten pedig többszörös csonttöréseket szenvedtek.

A versailles-i ügyészség helyettes vezetője, Odile Faivre elmondta, hogy egy kis városban, a Párizstól 35 kilométerre délnyugatra fekvő La Verriere-ben szombat hajnalban történt a különös eset. A lakásban összesen 13 személy tartózkodott, köztük több kicsi gyerek.

Az eddigi vizsgálatok szerint egy kisfiú hajnali három óra körül felsírt, mire apja felkelt, hogy megetesse. A férfi teljesen meztelen volt, és éppen a gyerek cumisüvegét töltötte meg, amikor felébredt a felesége. Az asszony azt hitte, hogy az ördögöt látja, pánikba esett és hisztérikusan üvölteni kezdett, hogy "az ördög, az ördög, az ördög...". Egy késsel súlyosan megsebesítette a férjét, majd a fellármázott családtagokkal együtt kituszkolta a lakásból a meztelen férfit.

Az ördögnek vélt családfő igyekezett visszajutni a lakásba, mire gyerekestül együtt mindenki kiugrott a második emeleti lakás erkélyéről. A zavaros történetből az derült ki, hogy az "ördög" követte áldozatait, ő is kiugrott.

A rendőrség nem talált kábítószert a lakásban, sem olyan nyomokat, amelyek arra utalnának, hogy szellemidéző szeánszot tartottak volna. A nyomozók azt próbálják kideríteni, hogy önként ugrottak-e ki az erkélyről a pánikba esett emberek, vagy valaki kényszerítette őket. Két embert őrizetbe vettek: a sátánnal összekevert harmincéves férfit és egy húszéves fiatalembert.