200 fiatal szüzet rontott meg két ukrán férfi

2010.10.29. 12:58
Kétszáz kiskorú lány megrontásával és hepatitisz C-vírussal való megfertőzésével gyanúsítanak két vállalkozót a kelet-ukrajnai Mariupolban.

A városi rendőrség emberkereskedelem elleni osztálya azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy bejelentést kapott, amely szerint az egyik éjszakai szórakozóhelyen két ismert üzletember bordélyt működtet, és rendszeresen fogad kiskorú lányokat.

A vizsgálat kiderítette, hogy a 49 és 54 éves férfi két év alatt mintegy kétszáz 11-15 év közötti lányt rontott meg – adta hírül pénteken a podrobnosti.ua ukrán hírportál.

Mihail Uzun, a mariupoli rendőrség parancsnoka elmondta, hogy a tettesek elsősorban hátrányos helyzetű családokban nevelkedő, bentlakásos iskolákban tanuló vagy a környező falvakban élő lányokra vadásztak. Fő szempontjuk az volt, hogy a lányok érintetlenek legyenek, s kerítőnek prostituáltakat is bevontak.

A rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy az elkövetők a lányokat úgy bírták rá a szexuális kapcsolatra, hogy zárt ajtók mögött alkoholt vagy kábító hatású gyógyszert itattak velük. Áldozataikat megfenyegették, hogy ha szólnak valakinek a történtekről, vagy bejelentést tesznek a rendőrségen, akkor az Azovi-tengerbe fojtják őket.

Egyes lányokkal viszont "üzletet" kötöttek, hogy beszéljék rá a barátnőiket is a "kalandra", s ezért cserébe pénzt vagy ingyenes diszkóbelépőt adtak nekik.

A nyomozás során kiderült, hogy az idősebb gyanúsított hepatitisz C-vírushordozó, aki ráadásul tudott betegségéről, és bosszúból fertőzte kiskorú partnereit.

A múlt héten őrizetbe vett vállalkozók lakásában a házkutatás során kábítószereket, lőfegyvert, gránátot és pornográf tartalmú digitális lemezeket és irodalmat találtak.