A kerekesszékes kislányt is megölte a gázoló

2010.11.08. 11:33
Életét vesztette az a kerekes székben ülő 13 éves kislány is, akit édesanyjával és nagyanyjával együtt gázoltak el a Borsod megyei Nemesbikk belterületén a hétvégén - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t. A gázoló autóban két ember ült, az egyik kábítószert használt, a másik ivott a baleset előtt. Mindkettőjüket őrizetbe vették.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta, hogy szakértők bevonásával vizsgálják a vasárnap délután történt, három ember halálát követelő közlekedési baleset pontos körülményeit.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a gázoló személygépkocsi sofőrje Nemesbikk belterületén feltehetőleg rosszul választotta meg a jármű sebességét, ezért az út jobb oldalára sodródott, majd hátulról elütött három, vele azonos irányban az út szélén közlekedő gyalogost.

A helyszínen egy 63 éves asszony és 36 éves lánya életét vesztette. A családi tragédia harmadik sérültjét, a kerekes székben tolt lányt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A gondos orvosi beavatkozások ellenére a 13 éves gyermek hétfőn hunyt el.

A megyei rendőr-főkapitányság eljárást indított egy 23 éves férfi ellen, akit őrizetbe vettek. Korábban úgy lehetett tudni, hogy ő vezette a kocsit, de hétfőn egy 41 éves férfit is őrizetbe vett a rendőrség a három halálos áldozatot követelő baleset miatt, ugyanis az adatok szerint a 41 éves férfi vezette az autót.

A 23 éves kábítószeres állapotban volt, míg a 41 éves férfi ittasan ült a volánnál. Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: mindketten őrizetben vannak és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt (...) járművet vezet, vétséget követ el, amennyiben azonban az elkövető kettőnél több ember halálát okozza, akkor bűncselekményt követ el és öt évtől tíz évig terjedő szabadságveszéssel sújtható - jegyezte meg Dobi Tamás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport