Két halott és tizenöt sérült a 47-es főúton

2010.12.03. 13:19 Módosítva: 2010.12.03. 18:24
A vizes úton megcsúszó személyautó egy szembejövő busszal ütközött az algyői hídnál. Ketten a helyszínen meghaltak, egy súlyos sérültet többször is újraélesztettek, de nem tudták megmenteni az ő életét sem.

Hárman meghaltak, egy életveszélyes, hárman súlyos és tíz könnyebben sérültje van annak a balesetnek, ami a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Szeged között történt.

Szenti Szabolcs megyei rendőrségi szóvivő elmondta: egy személyautó tartott nagy sebességgel Hódmezővásárhelyről Szeged felé. A jármű azonban az algyői Tisza híd előtt a vizes úton megcsúszott, áttörte a szalagkorlátot és a szemből érkező Tisza Volán autóbusznak csapódott.

A busz sofőrje ekkorra már lefékezte a járművet, így az az ütközés pillanatában már állt. A személyautó azonban így is összeroncsolódott és kiégett. A helyszínen két ember halt meg, a harmadikat megpróbálták újraéleszteni, de végül elszállítása után ő is meghalt. Az egyik elhunyt a személyautó sofőrje, a másik kettő a busz utasa volt. A busz utasai közül egyébként egy ember életveszélyesen, három súlyosan, tíz könnyebben sérült meg. A buszon harmincöten ültek.

A helyszínre a szegedi tűzoltók vonultak három járművel és tizenöt tűzoltóval. Az érintett útszakaszon a teljes az útzárat délután négykor oldották fel.

Megindulhatott a forgalom délután négy óra körül a 47-es főúton, ahol korábban súlyos baleset miatt volt teljes útzár az algyői híd közelében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport