Buszsofőrt akartak lincselni Ibrányban

2010.12.09. 11:26
Egy halálos gázolást követően százan támadtak a sofőrre. Harminc rendőrnek is nagy nehezen sikerült lecsillapítani a tömeget.

Gyalogost gázolt szerda este a menetrend szerinti távolsági autóbusz Ibrányban, a Kossuth utcán. A járművel azonos irányban haladó, 59 éves helybeli férfi a baleset következtében életét vesztette, közölte csütörtökön Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetet követően a környékbeliek száz fősre duzzadt tömege körülvette az utasokat nem szállító buszt, többen a sofőrt fenyegették, megpróbáltak felszállni a bezárt ajtón és a járművet verték. Az azonnal helyszínre érkező rendőrök hiába próbálták csillapítani a feldühödött tömeget, őket is fenyegették, egy férfi egyiküket nekilökte a busznak.

A rendőrök erősítést hívtak, végül körülbelül harminc rendőrnek a helyi kisebbségi vezetők közreműködésével és polgárőrökkel sikerült normalizálni a helyzetet. A buszsofőr nem sérült meg.

A közlekedési baleset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja, a buszsofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.

Garázdaság miatt eddig egy személyt vettek őrizetbe, a rendelkezésre álló adatok alapján az agresszív 43 éves férfi uszította is a többieket. Ő volt az is, aki a rendőrt nekilökte a busznak, ezért ellene hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával az ügyészségen kezdeményeznek eljárást. Az éjszaka fokozott rendőri jelenlét biztosította a város nyugalmát, további atrocitás nem történt.