Tömegbulikkal robbant be a Noise Night Life

2011.01.16. 15:51 Módosítva: 2011.01.16. 18:26
A tragédiába torkolt szombat esti partisorozat korábbi helyszínére, a Dürer-kertbe is a befogadóképességnél sokkal többet akartak bejutni a Noise Night Life bulikra. A Dürer-kert ezért nem vállalta a további Noise Night Life bulijait, a parti pedig új helyszínt keresett, így találták meg a West Balkánt. A Noise Night Life-okon a 14 körüli korosztály dominált, ezért egy idő után 16 év felettieknek hirdették a bulikat. Egy partiszervező szerint Budapesten rendszeresen több embert engednek be a szórakozóhelyekre, mint ahányan elférnek.

A Noise Night Life, és annak vezetője, Kecskés Tamás azzal dobott igazán nagyot a budapesti partiszíntéren, hogy hosszú idő után először tudott havonta stabilan több ezer fős bulikat szervezni - mondta az Indexnek egy tapasztalt partiszervező.

“Hónapról hónapra több ezer ember jön el szórakozni és egy valóságos divathullám alakult ki körülötte. Ide mindenki szívesen jön, hiszen olcsó az ital és sok a szép lány” - mondta Kecskés Tamás tavaly októberben a Mandinernek adott interjúban.

Eleinte a Dürer-kertben tartották a főleg elektróbulikat, külföldi fellépőkkel és magyar dídzsékkel. A szervező októberben még azzal dicsekedett, hogy 4-5 ezer fér be a Dürer-kertes bulikba. A Dürer-kert működtetője, Nagy Zsolt az Indexnek azt mondta, hogy ennyi embert soha nem engedtek be. A Noise Night Life hamar kinőtte a helyet, rendszeresen óriási tömegek álltak az utcán, mert nem fértek be. Nagy Zsolt szerint azért is szakítottak a szervező Kecskés Tamással, mert el akarták kerülni a tragédiát. A partikon ugyanakkor olyan arcok is felbukkantak, hogy miattuk is megkönnyebbülten vették tudomásul, amikor odébbállt a Noise Night Life.

A partisorozat azért váltott a West Balkánra, mert annak mérete szerintük megfelel ekkora buliknak - a Noise Night Life közleményében is arra hivatkozik, tartottak már itt 4500 fős bulit is korábban. A közlemény szerint a szombat esti bulira 2881 belépőt adtak el, az Index tudósítója találkozott olyan lánnyal, akinek 4933-as sorszám volt a karaszalagján.

Partiszervező forrásunk szerint a Noise Night Life azért vezette be egy idő után, hogy 16 éven felülieknek hirdették a bulikat, mert zömében 14 körüliek jártak a rendezvényeikre.

Forrásunk szerint egyáltalán nem egyedi jelenség, hogy több embert engednek be egy bulira, mint a helyek befogadóképessége. Azt mondja, az A38-on és a Petőfi Csarnokon kívül ilyen rendszeresen megtörténik majdnem minden olyan helyen, ahol partik vannak.