Lövöldözés volt a frankfurti repülőtéren

2011.03.02. 16:55 Módosítva: 2011.03.02. 20:13
Eddig ismeretlen okból lövöldözni kezdett egy fiatal koszovói férfi a frankfurti repülőtéren, egy amerikai katonákat szállító buszon.

Lövöldözés volt szerdán délután nem sokkal fél négy előtt a frankfurti repülőtér 2-es termináljának nyilvános részén. Két ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült.

Rendőrségi közlés szerint egy 21 éves koszovói férfi amerikai katonákra nyitott tüzet. A BBC szerint a busz sofőrje és egy katona vesztette életét.

A tettest elfogták, egy kést is találtak nála.

Jürgen Linker rendőrségi szóvivő a Die Weltnek elmondta, hogy a támadás valószínűleg a buszon történt. Egyelőre nem tudni, hogy terrortámadás történt-e.

Az amerikai hadseregnek a német nagyváros térségében több nagy bázisa is van, amiket egyebek közt logisztikai tranzitállomásként használ afganisztáni és iraki műveleteihez. Az amerikai hadsereg még nem kommentálta az esetet, írja a CNN.

Barack Obama elnök szerdán előzetes bejelentés nélkül jelent meg a Fehér Ház sajtótermében, és kijelentette, bíróság elé fogják állítani az amerikai katonák ellena Frankfurtban elkövetett támadás elkövetőit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport