Halálra szurkálta magát a zongorista

2011.03.06. 10:38 Módosítva: 2011.03.06. 18:02
Hetvenkilencszer szúrta magát hasba óbudai otthonában Pleszkán Frigyes dzsesszzongorista. Az 51 éves művész február közepén hunyt el.

A Bors értesülései szerint brutális módon fordult önmaga ellen az 1977-es Ki mit tud? egykori szólózongora kategóriájának nyertese. Pleszkán Frigyes testén 78 késszúrást találtak, a 79. volt az, ami eltalálta a szívét. "Búcsúlevelet is írt, csak annyit, hogy mindenkivel tudatja, saját kezűleg vet véget az életének" - nyilatkozta a bulvárlapnak a zongorista egyik barátja, Gayer Ferenc, a Budapest Ragtime Band vezetője.

A férfi holttestét három nap múlva találták meg, miután volt felesége hiába kereste. A zenész szakmában szárnyra kapott híreket, hogy hihetetlen adósságokat halmozott fel, és ezért lett öngyilkos, zenésztársa cáfolta. Mint Gayer elmondta, Pleszkán jól keresett Svájcban, ahol elegáns hotelekben lépett fel, mint bárzongorista. Nem volt költekező típus sem, nyilatkozta barátja.

Pleszkán Frigyes tizennégy évesen vendéghallgatóként, mint „rendkívüli tehetség” felvételt nyert a dzsessztanszakra, megnyerte a Ki mit tud? szólózongora kategóriáját, a finnországi Pori Jazz fesztivál pedig nemzetközi ismertséget hozott neki. De hiába indult ilyen fiatalon és gyorsan a karrierje, tehetségét, kvalitását nem tudta kihasználni - írja a Bors.

A zongorista temetése március 9-én lesz a kőbányai Új köztemetőben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport