Rágózók verték meg az idős férfit

2011.03.07. 13:52 Módosítva: 2011.03.07. 15:00
Húszan támadtak rá arra az 59 éves férfire, aki a buszon rászólt két rágózó fiatalra Miskolcon. A megvert férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, támadóival szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséggel hétfőn azt közölte: az 59 éves miskolci férfi március 5-én a délutáni órákban a buszon utazott, miközben mögötte egy fiatal lány és fiú számára zavaró módon rágógumizott. Elmondása szerint a sokadik sercintés és hangos rágógumi-pukkantás után a fiatalokra szólt, hogy lehetőség szerint fejezzék be tevékenységüket.

A szóváltást követően a 13 éves fiú rátámadt az idősebb férfira, aki a buszvezetőnél talált menedéket. Ezt követően a járműről leszálló fiatalok közelben lakó rokonaikat hívták segítségül, akik mintegy húszan meg is jelentek a buszmegállóban. A népes táborból hárman bántalmazták is az 59 éves férfit, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a helyszínen elfogtak és őrizetbe vettek három támadót: egy nőt és két férfit. Velük szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. A hatóság gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni az ügyet - tette hozzá a szóvivő.