Részegen támadt egy házaspárra egy fiúbanda

2011.03.24. 11:54

Egy nőt megerőszakolt, élettársát megverte, ágyneműjét felgyújtotta egy fiatalkorúakból álló banda Vásárosnaményben. Erőszakos közösülés és magánlaksértés gyanújával három, 16-18 éves fiút őrizetbe vettek, és kihallgattak egy negyedik fiatalt is, akinek a bűncselekményben betöltött szerepét még tisztázni kell - közölte a rendőrség csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalok kedd éjjel rátörtek egy otthonra, s ott egy 46 éves nőt többen szexre kényszerítettek élettársának szeme láttára - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A százados tájékoztatása szerint a környéken lakó fiúkból álló banda előbb fenyegette, bántalmazta a párt és két vendégüket, majd távoztak a lakásból. Később négyen visszatértek, megverték a nő élettársát, meggyújtották ágyneműjét is, az asszonyt pedig orális szexre kényszerítették, majd meg is erőszakolták.

A vásárosnaményi rendőrkapitányság munkatársai még aznap elfogtak az erőszakkal és magánlaksértéssel gyanúsítható fiatalok közül négyet. A feltételezett elkövetők közül többen nem tagadták, hogy ittas állapotban rátörtek a párra, de azt állították, hogy a szex nem erőszakkal történt. A rendőrség kezdeményezi az őrizetbe vett fiatalok előzetes letartóztatását. Öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak, ha bűnösségük igazolódik.