Franciakulccsal ölt a fóti gyilkos

2011.03.28. 16:17
Beismerő vallomást tett a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előzetes letartóztatásba helyezte a férfit. A rendőrség a felszínes, neten szövődött kapcsolatot sejti a háttérben.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előzetes letartóztatásba helyezte P. Tibor Ferencet, aki múlt hét szerdán különös kegyetlenséggel megölte 39 éves élettársát és annak 76 éves édesanyját, majd levélben értesítette a rendőrséget, hogy egy fóti családi házban hagyott egy csecsemőt. Közös gyermekük ugyanis ott volt az épületben.

„A pár az interneten ismerkedett meg, de nem ismerték egymást igazán, más célok vezérelték a két félt, amiből végül szakítás lett, de ezt a férfi nem tudta tudomásul venni” – mondta Papp Péter rendőrlezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a rendőrség
hétfői sajtótájékoztatóján.

A nő szakított volna

A rendőrség tájékoztatása szerint múlt hét szerdán, a délelőtti órákban, miután P. Tibor Ferenc munka után hazaért élettársa fóti otthonába, összevesztek egymással, majd élettársa közölte, ismételten szakítani kíván a férfivel. Erre a férfi magához vette szerszámait, majd egy franciakulccsal brutális kegyetlenséggel végzett a két nővel.

Ezután élettársa autójával visszament munkahelyére, ahol kollégájának átadott egy levelet, amelyben leírta, hogy egy fóti házban hagyott egy csecsemőt. Ezután gyalog menekült tovább a budai hegyekbe, ahol öngyilkos akart lenni. Végül ezt nem tette meg, majd másnap édesapjának részletesen elmondta tettét. A gyanúsított múlt hét pénteken adta fel magát a rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában.

Nem volt légiós

A sajtótájékoztatón Papp Péter cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint a férfi korábban az idegenlégióban szolgált volna. A 34 éves gyanúsított őrző-védő cégnél biztonsági őrként dolgozott, egy korábbi kapcsolatából már született egy gyermeke.

A férfin igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot végeznek, hogy megállapítsák, mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor. Az előre kitervelt szándékot a rendőrség még vizsgálja. A bűncselekmény helyszínén épségben megtalált csecsemő gyermekotthonba került, elhelyezéséről a fóti önkormányzat fog dönteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport