Roháč ölte meg Fenyő Jánost?

2011.03.30. 20:45 Módosítva: 2011.03.30. 21:43
Már csak a szlovák legfelsőbb bíróság döntésén múlik, hogy Jozef Roháčot kiadják-e Magyarországnak. A rendőrök nem árulták el, miért körözik, de az RTL híradója szerint nagyon valószínű, hogy a Patkány becenevű szlovák férfi ölte meg tizenhárom éve Fenyő János médiavállalkozót.

Az RTL Klub híradójának információi szerint elképzelhető, hogy megtalálták Fenyő János gyilkosát, és az is kiderülhet, ki volt a felbujtó.

A tettes egy, a gyilkosság helyszínéhez közeli kapualjban hagyta kabátját, sapkáját és fegyverét. A sapkában a nyomozók egy hajszált találtak, ami a DNS-vizsgálat szerint Jozef Roháčé.

Az ügyről a rendőrség nem nyilatkozott.

A Blikk március 18-án arról írt, hogy Jozef Roháč két éve a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak több olyan információt mondott el, amelyek új lendületet adtak a már évek óta döglött ügyek nyomozásának.

Jozef Roháč a prágai rendőrség felvételén
Jozef Roháč a prágai rendőrség felvételén

Egy magát megnevezni nem kívánó rendőr közölte, hogy "gyakorlatilag az összes nagyobb robbantás, merényletkísérlet és merénylet hátterében ugyanaz az elkövetői kör áll, ide tartozik a Fidesz Lendvay utcai székházánál és több politikus otthonánál elkövetett robbantás, ahogyan az Aranykéz utcai merénylet is. Igen, a Fenyő-gyilkosság is ehhez a csoporthoz köthető".

A több rendbeli gyilkossággal, valamint az Aranykéz utcai robbantással vádolt Jozef Roháčot 2009. február 13-án hozták Budapestre. (Fotó: Koszticsák Szilárd)
A több rendbeli gyilkossággal, valamint az Aranykéz utcai robbantással vádolt Jozef Roháčot 2009. február 13-án hozták Budapestre. (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Patkány becenevű férfi jelenleg kiadatási őrizetben van Szlovákiában. A Nyitra megyei bíróság kedden úgy döntött, Roháčot kiadják Magyarországnak, mert ellene európai elfogatóparancs van érvényben. A férfi fellebbezett, így a végső szót a szlovák legfelsőbb bíróság fogja kimondani. A magyar hatóságok nem hozták nyilvánosságra, miért körözik Roháčot.

Fenyő János vállalkozót, a Vico Rt. vezetőjét 1998. február 11-én lőtték le Budapesten, amikor a Margit körút és a Margit utca kereszteződésében megállt a pirosnál.