Prágában rekedtek az OrangeWays utasai

2011.04.10. 09:37 Módosítva: 2011.04.10. 10:52

Nem sokkal az indulás után – feltehetően műszaki hiba miatt – megállt az OrangeWays társaság Prágából Budapestre tartó éjszakai járata. Információink szerint negyvenöten voltak rajta, köztük egy harmincegy fős szegedi társaság.

Felhívtuk az egyik utast, aki elmondta, hogy a menetrend szerint szombaton este fél tizenkettőkor induló busz körülbelül tíz kilométert haladt, amikor eddig ismeretlen okból lerobbant. Állítása szerint órákon át semmit sem tudtak arról, hogyan jutnak haza. Vasárnap reggel kilenckor még egy közeli benzinkúton vesztegeltek tizenegyen.

Bózsik András, az OrangeWays stratégiai igazgatója kérdésünkre elmondta: hasonló esetekben mérlegelik, hogy különjárattal vagy – a foglaltságtól függően – menetrend szerinti járattal szállítják-e haza az utasokat.

Közölte, folyamatos diszpécserszolgálatuk van, a sofőr azonnal jelezte a problémát. Felvették a kapcsolatot az egyik cseh partnercéggel, aki segítséget ígért, ezt azonban hajnalban lemondta.

Az utasok egy részét végül nyolc óra körül az OrangeWays egyik busza vette fel, a többiek pedig 9.20-kor szállhattak fel egy másik cseh társaság járművére. Addig a cég költségén teljes ellátást kaptak a benzinkúton, mondta a stratégiai igazgató.

Március 19-én a Budapest és Berlin között közlekedő járattal volt gond. Akkor árokba hajtott a busz Brnót és Prágát összekötő 1-es autópályán, senki sem sérült meg. A sofőr a helyszínen elismerte, hogy az ő figyelmetlensége okozta a balesetet.