Szatírtámadásnak állította be a liezont

2011.04.20. 15:20 Módosítva: 2011.04.20. 15:29
A rendőrség hatóság félrevezetése miatt eljárást indít egy nő ellen, aki szatírtámadásnak állította be félrelépését Pécsen.

A Baranya megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrség március közepén indított nyomozást erőszakos közösülés bűntette miatt, mert a fiatal nő azt állította, hogy egy sebhelyes arcú férfi az utcán megerőszakolta.

Mivel az elmúlt időszakban több nemi erkölcs elleni bűncselekmény is történt Pécs-Kertvárosban, a városi rendőrkapitány külön nyomozócsoportot állított fel az ügyek vizsgálatára. A nyomozók száz embert hallgattak ki.

Az állítólagos sebhelyes arcú férfi által megerőszakolt nő már az első kihallgatáson gyanús volt a nyomozóknak, mert bár érzelmi megnyilvánulásai életszerűnek tűntek, történetét logikailag nem lehetett követni. A vizsgálat során beszerzett információk és szakértői megállapítások alapján pedig nyilvánvalóvá vált, hogy több részletkérdésben valótlant állított.

Elnézést kért, de ez kevés lesz

A nő újabb, szerdai kihallgatásán végül bevallotta, hogy csak kitalálta az erőszakot, és elnézést kért a nyomozóktól.

Elmondta, március 15-én éjjel valójában alkalmi partnerrel létesített szexuális kapcsolatot. Ezt megbánta, majd a barátjának, valamint a családjának azt mondta: szatírtámadás áldozata lett, és a nyakán a kiszívást is a támadója okozta.

A rendőrség az ő ügyében erőszakos közösülés gyanúja miatt indított büntetőeljárást bűncselekmény hiányában megszünteti, egyben feljelentést tesz a nő ellen hatóság félrevezetése miatt.

A félrelépését szatírtámadásnak beállító nőnek emellett valószínűleg ki kell fizetnie a nyomozás költségeit.