Fegyverarzenál egy hatodik kerületi lakásban

2011.05.01. 13:49

Kézi maroklőfegyvereket, lőszert, valamint gépkarabélyt foglaltak le a rendőrök két budapesti lakásból szombat este 22 óra 30 körül a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Az ügyben két szlovák férfit gyanúsítanak, mindkettőjüket elfogták.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított eddig ismeretlen körülmények között és tisztázatlan céllal hozta Magyarországra a fegyvereket.

Miután alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a két férfi elfogásakor feltehetően fegyverrel rendelkezhet, ezért a nyomozók kérték a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét is. A közös akcióra végül Budapesten, a VI. kerületi Benczúr utca egyik lakásában került sor.

A lakásban tartott házkutatás során több - valószínűsíthetően - éleslőfegyvert, gépkarabélyt, géppisztolyt, nagy mennyiségű lőszert és tárat, valamint egy szlovák kommandós egyenruhát foglaltak le a nyomozók.

A két férfit őrizetbe vették, előzetes letartóztatásukra előterjesztést tettek. Az ügyben a további eljárást a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya folytatja.