Orsolya
13 °C
17 °C

Emberéletet követelt a deszkázás

2011.05.15. 23:19
| Módosítva: 2011.05.16. 08:51

Halálos áldozatot követelt az ausztrál fiatalok között tomboló új őrület, a deszkázás. A deszkázásnak ("planking") semmi köze a gördeszkához, és alapvetően nem is tűnne veszélyesnek. A feladat annyi, hogy merev vízszintben heverjenek, mint egy deszka. A csavar, hogy ezt a lehető legvalószínűtlenebb helyeken tegyék, például nagy forgalmú utak közepén, hirdetőtáblákon, vagy adott esetben magasházak erkélypárkányán.

A 20 éves Acton Beale az utóbbival próbálkozott, de lezuhant a hetedik emeletről, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rögtön szörnyethalt.

A birsbane-i rendőrség beszámolója szerint Beale és cimborái buliba menet deszkáztak, amikor Beale megpróbálta a trükköt.

A New York Daily News beszámolója szerint a queenslandi rendőrség egy ideje már aggódtak, hogy valaki belehal az egyre népszerűbb őrületbe.

A deszkázás népszerűségére jellemző, hogy az ausztrál deszkázók Facebook-csoportjának már 83 ezer tagja van, akik rendszeresen megosztják a veszélyes mutatványukról készült felvételeket.
Ezek között látható olyan is, ahol egy fiatal egy szupermarket mélyhűtőládájának alján deszkázik, de olyan is, aki egy benzinkút neontábláján. A csoport május 25-ére hirdette meg a deszkázás nemzeti napját. Kérdés, hogy a haláleset véget vet-e a kezdeményezésnek.

Online utasbiztosítás

A nyaralás könnyen rémálommá változhat, ha nincs utasbiztosítása. Kösse meg online!

Vietnám

9 napos utazás Vietnám gyöngyszemeinek nyomában! 324900 Ft / fő / 8 éjtől