Szombat az elragadtatás napja

2011.05.21. 02:00
Ezrek várnak az Egyesült Államokban arra, hogy szombaton délután az Isten magához szólítja a hívőket, a többiek pedig megnézhetik magukat. A többiek közül viszont sokan egy óriási muhahára készülnek.

Május 21-én, greenwichi idő szerint délután hatkor következik be a bibliában megjövendölt elragadtatás. Legalábbis ezt állítja Harold Camping amerikai próféta, aki Ezékiel könyvéből számolta ki a pontos időpontot. A hitszónok az amerikai pünkösdista keresztények között jelentős népszerűségnek örvend. Camping egyébként a tulajdonában álló Family Radio segítségével terjeszti tanait.

rapture

Az elragadtatás az a pillanat, amikor az Isten magához veszi az igazakat. A vallásos elképzelések megoszlanak arról, hogy ez miképpen megy végbe. Egyesek szerint a megváltottak fizikailag is az égbe emelkednek, más ábrázolásokon viszont egyszerűen csak eltűnnek, és onnantól a mennyországban tartózkodnak, amitől bizonyára el lesznek ragadtatva.

Az igazak evakuálását követően, idén októberben következik a világvége, a szokásos külsőségekkel. Emiatt viszont csak akkor kell aggódni, ha szombaton tényleg eltávoznak a legodaadóbb hívők.

A Family Radio témába vágó, bő lére ereszett evangelizációja magyar nyelven itt hallgatható meg.

Tizenhét évvel a világvége után

Camping állítólag bonyolult matematikai képlettel határozta meg a dátumot, de a közelgő világvégére más jelekből is következtet. Ilyen például a melegjogok elismerése, de erre utal szerinte a japán földrengés és cunami is.

A jövendölést az Egyesült Államokban több ezren fogadják el, ők aktívan készülnek a nagy napra. Vannak, akik felmondtak munkahelyükön, vagy túladtak javaikon, így bizonyítva hitük szilárdságát.

Ebben még az sem zavarja őket, hogy a bibliás ember korábban már csúnyán felsült. Egy régebbi jóslata szerint ugyanis már 1994-ben be kellett volna következnie a végítéletnek. Camping szerint akkor matematikai tévedés történt, most azonban teljesen biztos a dolgában, mivel minden információ a Bibliából származik.

Az amerikai ateisták viszont bulikat szerveznek annak örömére, hogy a bigottak végre eltávoznak. Vagy azért, hogy szombat este hat után egy óriásit röhögjenek rajtuk.