Két tornádó egyszerre Massachusetts-ben

2011.06.02. 06:47
Két tornádó söpört végig Massachusetts amerikai szövetségi állam nyugati és középső részén legkevesebb négy ember halálát okozva.

Deval Patrick Massachusetts kormányzója szükségállapotot rendelt el, és a Nemzeti Gárda segítségét kérte. Az egyik tornádó az állam harmadik legnagyobb városára, Springfieldre csapott le.

Scott MacLeod, a helyi katasztrófavédelem illetékese egyelőre részletekről nem tudott beszámolni, de a két vihar valószínűleg több embert is megsebesített és jelentős anyagi károkat okozott.

Nem egészen két hete Missouri államban végzett szörnyű pusztítást egy tornádó. Joplin városában 142 ember életét oltotta ki a forgószél, de még mindig sok eltűnt után kutatnak. A tornádó, amely egy 6,4 kilométer hosszú és több mint egy kilométer széles sávban pusztított a városban, összesen mintegy 8 ezer épületet rombolt le, vagy rongált meg.

Barack Obama amerikai elnök vasárnap ellátogatott a katasztrófa sújtotta városba, ahol megígérte, hogy a központ kormányzat segíteni fog az újjáépítésben.